Geen thuispubliek welkom bij jeugdwedstrijd SV Budel na ongeregeldheden: ‘Lastig met Ledûb’

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

SV Budel zit met een lastige situatie opgescheept. Zaterdag speelt het jeugdteam van Onder 17 een nacompetitiewedstrijd, maar daar mogen van de KNVB geen thuissupporters bij aanwezig zijn. Dat wordt lastig te handhaven, denkt SV Budel, omdat komend weekend ook Ledûb Volleybal Festival (met honderden deelnemers) plaatsvindt op het sportpark. De voetbalclub doet een dringend beroep op hun leden om de wedstrijd SV Budel JO17-1 aanstaande zaterdag niet te bezoeken.

Het begon allemaal met een wedstrijd van JO17-1 in de eerste ronde van de nacompetitie (voor promotie naar de 4de divisie) tegen Sportclub Irene uit Tegelen. Dat werd een kaartenfestijn. Er werden maar liefst vijf gele en drie rode kaarten uitgedeeld aan de spelers van Sportclub Irene. De stand bleef 0-0 en dus gingen de teams over tot strafschoppen.

Sportclub Irene miste de achtste strafschop, SV Budel moest er nog een nemen om te winnen. Toen floot de scheidsrechter de wedstrijd af omdat hij dacht dat SV Budel met de misser al gewonnen had (hij vergiste zich in het ABBA-systeem dat nieuw is). De scheidsrechter heeft toegegeven een fout te hebben gemaakt. Irene heeft dan ook het recht om terug te komen, maar als SV Budel een strafschop raak schiet, dan is het direct afgelopen. Irene heeft gekozen hiervoor niet te komen, waardoor de Budelnaren doorstroomden naar de volgende ronde. Hierin treffen ze ODC uit Boxtel.

Geldboete

Die wedstrijd vindt zaterdag plaats, maar moet dus zonder thuispubliek gespeeld worden. De KNVB heeft de thuisploeg deze straf opgelegd vanwege de ongeregeldheden tegen Sportclub Irene. Ook heeft SV Budel een geldboete opgelegd gekregen van de voetbalbond. Wat de hoogte daarvan is, is niet bekend.

Maar om de wedstrijd op Budelse bodem te spelen, lijkt de thuisploeg niet geschikt, vanwege Ledûb Volleybal Festival. Daar komen honderden, dan wel duizenden, bezoekers op af die ook naar de wedstrijd zouden kunnen komen kijken. SV Budel heeft nog aan de voetbalbond voorgesteld om de wedstrijd in Boxtel te spelen, maar daar ging de KNVB niet mee akkoord.

Dringend beroep

En dus rest de Budelnaren niets anders dan een dringend beroep te doen op de bezoekers van het festival én geïnteresseerden, om niet naar de wedstrijd te komen. Dat kan SV Budel namelijk op nog meer straffen komen te staan.

Het laatste nieuws uit Cranendonck ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF