Meisjes SV Budel gehuldigd met medailles en ijs

De meisjes van onder dertien van SV Budel zijn gehuldigd door wethouder Marcel Lemmen (sport). Ze zijn uitgenodigd op het gemeentehuis en ontvingen allemaal een gouden medaille. Onlangs werden de meiden ongeslagen kampioen in een competitie vol jongens.

Klik op bovenstaande afbeelding voor een fotoserie van Harm van Leuken

Tijdens het toespreken van de meiden had Marcel Lemmen nóg een verrassing. Alle meiden mocht mee naar Ijssalon Pierre om daar te smullen van een lekker ijsje.

De Budelse meisjes zijn de afgelopen competitieperiode de grote schrik geworden van alle jongensteams in de regio. “Onze meiden zijn niet te stoppen”, zeggen de drie trainers. “We hadden nooit gedacht dat ze zelfs in de jongenscompetitie zulke prestaties neer zouden gaan zetten, want plezier hebben in het spel dat stond op plek één.”

De dames van SV Budel doken de afgelopen week in allerlei landelijke media op. Zo schreven De Telegraaf en De Volkskrant over de unieke prestatie van de dames. Ook het Jeugdjournaal kwam langs om een reportage te maken van het sterrenteam.

Nieuwe Oranjeleeuwinnen?

“Het is een prachtige groep meiden die gedreven zijn om van de jongens te winnen. Het liefst elke week weer. We hopen deze kroost zo lang mogelijk bij elkaar te houden en wie weet waar ze nog tot uit gaan groeien.” Wethouder Lemmen is er in ieder geval van overtuigd dat er over een jaar of zes wel een nieuwe Lieke Martens, Kika van Es, Jackie Groenen of Daniëlle van de Donk te halen valt uit dit Budelse meisjesteam.

Het laatste nieuws uit Cranendonck ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF