Tentenrel in Gastel gaat door, twee tenten bij kermis

De tent van Stichting Gastel Kermis (SGK) bij Gastel Kermis
De tent van Stichting Gastel Kermis (SGK) bij Gastel Kermis
Foto: Facebook Gastel City News

Opnieuw heeft café De Cranehoeve in Gastel een kort geding aangespannen tegen de gemeente Cranendonck, die een vergunning heeft verleend aan Stichting Gastel Kermis (SGK). Zij mogen een tent plaatsen bij de kermis op het Sint Cornelisplein, net als De Cranehoeve.

Slechts een aantal jaar geleden zorgden de stichting en de uitbater van het café samen voor een feest bij de Gastelse kermis. Vorig jaar moesten de bezoekers verplaatsen naar sportpark De Braken, een kilometer van de kermis af. Dit jaar spande Jos van de Rijt opnieuw een kort geding aan tegen de gemeente, die een vergunning had verleend aan SGK om een tent te plaatsen op het plein. De tent stond er al voordat de uitspraak werd gedaan.

Twee tenten

Waarom spande Van de Rijt een kort geding aan? Omdat de gemeente vorig jaar vond dat twee tenten op hetzelfde plein is in strijd met de openbare orde en veiligheid. Vorig jaar was De Cranehoeve dus de enige met een vergunning op het Sint Cornelisplein. Dit jaar kregen het café en de stichting allebei toestemming. Kermisexploitanten waren vorig jaar namelijk boos omdat ze veel minder klanten kregen. Alle bezoekers trokken namelijk naar sportpark De Braken, waar SGK hun tent had opgebouwd. Een handjevol mensen bleef in Gastel, in de tent van Van de Rijt.

Van de Rijt vroeg zich in de rechtbank af waarom Stichting Gastel Kermis nu ineens wél een tent mag plaatsen. Waarom mogen er nu wél twee tenten op hetzelfde terrein staan? Maar de rechter wees alle verzoeken van Jos van de Rijt af.

Dit was de vierde keer dat de uitbater van De Cranehoeve in de rechtbank zat, met als onderwerp het plaatsen van tenten op het Sint Cornelisplein. Op naar carnaval, waar vermoedelijk de ‘tentenrel’ opnieuw losbreekt.

De kermis in Gastel vindt dit jaar plaats van 15 tot en met 18 september.

Wil je dagelijks óf eens per week het laatste nieuws uit Cranendonck ontvangen? Meld je dan aan voor de NIEUWSBRIEF, via deze link.