Na twintig jaar de kogel door de kerk: Zorgwoningen in Goorstraat Soerendonk

Goorstraat in Soerendonk
Goorstraat in Soerendonk
Foto: Google Maps

Het lijkt erop dat er zes zorgwoningen gebouwd gaan worden in de Goorstraat in Soerendonk. De raadscommissie is enthousiast. Na twintig jaar is de kogel door de kerk.

Toch is er nog wel een detail waaraan gedacht moet worden, zo blijkt tijdens de raadsvergadering. Adrie Staals stelt dat het erg onhandig is dat de drie woningen die er gaan komen, samen een oprit moeten delen. Maar dat mag het plan verder niet in de weg staan. Op 6 maart moet uitsluitsel gegeven worden. Dan stemt de gemeenteraad over het bouwplan in de Goorstraat. Iedereen lijkt voor te gaan stemmen.

Oprit

De oprit lijkt het grootste punt te zijn tijdens de vergadering. Het Eindhovens Dagblad tekent het volgende op uit de mond vanĀ Pierre van Cranenbroek (CDA) en Jos Derks (Elan): “Het is een prachtig plan. Wat is het probleem met een extra inrit?”, aldus Van Cranenbroek. “Het zou het boerenerfconcept extra doorsnijden. Ik ken echt wel meer boerenerven met meerdere uitritten”, voegt Derks daaraan toe.

De lange onderhandelingen hebben er ook toe geleid dat er minpuntjes in de communicatie zijn geweest. Een verbeterpunt voor de gemeente. Buurtgenoot Van de Geer zegt namelijk dat hij in twintig jaar tijd nog nooit is bijgepraat over de bouwplannen van de gemeente. “Het gaat ten koste van ons woonplezier”, zegt Van de Geer, aldus het Eindhovens Dagblad. Wethouder Frits van der Wiel (PvdA) is het daar niet mee eens. Volgens de wethouder heeft Van de Geer genoeg kansen gehad om zijn mening te geven toen het bestemmingsplan van Soerendonk ter inzage lag.