Foto’s: Toeter- en Bokverbranding

Het is alweer zes dagen geleden dat carnaval op z’n eind liep. Dat wordt traditioneel gedaan met de verbranding van de Bok (Buulder Buk/Budel) en de Toeter (De Toeters/Budel-Schoot).

Zoals altijd vond de bokverbranding plaats voor café De Bonte Os waar prins Frank en zijn vorst Jean Pierre zich hadden verzameld met velen carnavalisten die aanwezig waren in Budel. “Een van de bijzonderste momenten, een emotioneel maar mooi moment dat er ook bij hoort voor de prinsenparen. Nog even ervan genieten”,vertelt Jean Pierre aan de aanwezigen. De afsluiting van het carnavalsseizoen zorgt altijd voor emoties. Ook dit jaar was er bij de bokverbranding een lach én een traan. Er werd veel gezongen en geklapt voor prins Frank en zijn gevolg. Om 00.00 uur werd de bok in brand gestoken en werden de steken van prins Frank en de jeugdprins afgenomen.

Toeterverbranding

Ook in Budel-Schoot houden ze de traditie aan. Eigenlijk hetzelfde als in Budel, maar dan met een toeter. Om 23.11 uur werd de toeter in brand gestoken en is het prinsenpaar (prins Carry en prinses Mandy) onttroond.