Berry Knapen uit Heeze succesvolste tonprater ooit

Berry Knapen
Berry Knapen
Foto: YouTube Berry Knapen

Berry Knapen uit Heeze is voor de achtste keer gekroond tot beste tonprater van Brabant. Daarmee is hij de succesvolste in het vak ooit.

Hij is de enige die achtmaal de prijs de lucht in mocht heffen. In Valkenswaard werd voor de 51ste keer het Brabants Kampioenschap Tonpraten gehouden. Knapen verscheen als Toos van Bokhoven op het podium en kreeg naar verluid de hele zaal plat. Aan het Eindhovens Dagblad (ED) vertelt hij dat ie erg nuchter blijft ondanks zijn knappe prestatie. „Grappig wel dat iedereen daar nu ineens over begint. Maar ik was er zelf helemaal niet mee bezig, ik wist niet eens dat ik tweede stond op die ranglijst”, zegt de nuchtere Heezenaar. “Het zegt me ook niet zoveel, om eerlijk te zijn. Want als je vijftien jaar lang als derde eindigt, sta je misschien ook wel bovenaan.”

Prestatie

Toch is de prijs niet voor iedereen weggelegd. In de 51-jarige historie van het kampioenschap won Knapen de prijs dus al acht keer. Een hele prestatie. “Degene die als eerste moet beginnen en als laatste moeten eindigen zijn eigenlijk bij voorbaat kansloos”, vertelt Knapen aan het ED. “In 2007 won ik de titel nadat ik als eerste moest starten, dat is verder nooit voorgekomen. Daar ben ik eigenlijk trotser op dan die acht kampioenschappen bij elkaar.”