Maarheeze krijgt weer een pinautomaat

Pinautomaat ter illustratie
Pinautomaat ter illustratie
Foto: Publiek domein

Aan het eind van deze maand kan er weer gepind worden in Maarheeze. Aan het plein bij de Smits van Oyenlaan en Molenstraat wordt dan een pinautomaat geplaatst.

Het heeft een tijdje geduurd, maar vanaf het einde van januari kan er gewoon weer in Maarheeze gepind worden. De afgelopen maanden moesten Maarheezenaren naar Budel of Soerendonk om geld te kunnen opnemen in de gemeente. De nieuwe pinbox is 24 uur per dag geopend.

Criminaliteit

Een tijdje geleden werd er in Cranendonck flink ingegrepen wat betreft het aantal pinautomaten in de gemeente. Steeds meer criminelen vonden hun weg naar het geld. Daarnaast verdwenen er Rabobank-kantoren. De problemen na de sluiting van pinautomaten in Maarheeze en Budel-Schoot stapelden zich echter op, omdat in Soerendonk het inwendige automaat na 22.00 uur sluit.

Dat leverde flink wat kritiek op van buurtbewoners. Die klachten zouden nu verholpen moeten worden door het nieuwe automaat in Maarheeze. De verwachting is dat er op 27 januari aanstaande weer gepind kan worden.