Afslanken bij Slank4ever: een combinatie van motivatie en doelen stellen

Slank4ever uit Maarheeze heeft de visie dat gedragsverandering nodig is om duurzaam te kunnen afvallen. Duurzaam afvallen wil zeggen: dat je het gezonde gewicht wat je gaat bereiken ook op lange termijn kunt volhouden en behouden.

Daarvoor is een verandering in levensstijl nodig. Dit vinden mensen vaak moeilijk. Het is vaak niet duidelijk wat iemand precies moet veranderen, en hoe je dat vol kan houden. Vaak wordt gedacht dat er grote veranderingen nodig zijn die moeilijk zijn vol te houden. Mensen gaan er vanuit dat er veel in de huidige levensstijl moet worden opgeven, en dat het allemaal te veel tijd en moeite gaat kosten. Zolang je niet weet wat je moet doen om af te vallen, en je geen helder doel voor ogen hebt, zal daadwerkelijk actie achterwege blijven.

Het stellen van doelen

Afvallen is een heel complex en algemeen lange termijn doel. De aandacht is uitsluitend op het resultaat gericht, waardoor het onduidelijk is wat er in de tussentijd precies gedaan moet worden. De motivatie is moeilijk vast te houden bij lange termijndoelen. Het duurt te lang voordat het doel is bereikt, het doel ligt te ver in de toekomst. Hoge motivatie leidt vanzelfsprekend tot groter gewichtsverlies en een langer behoud van het gewenste gewicht. Maar hoe kun je motiverende doelen stellen?

Om gemotiveerd te zijn moet er eerst een concreet voornemen komen om het gedrag uit te gaan voeren. Je moet dus doelgericht te werk gaan. Wanneer dit voornemen er is, dan heb je voor jezelf duidelijk dat de gewenste inspanningen de moeite waard zijn. Dit is erg belangrijk bij het behalen van doelen.

Tot slot moet je ook het gevoel en het vertrouwen hebben dat je de doelen daadwerkelijk kan behalen. Je moet het gevoel hebben dat je in staat bent om het de nieuwe levensstijl uit te voeren in jouw eigen specifieke situatie. Door vertrouwen in jezelf te hebben om het doel te bereiken zal je meer betrokken worden bij het doel dan wanneer je er geen vertrouwen in hebt.

 

Uit onderzoek is daarom ook gebleken dat je beter op korte termijn doelen kan focussen, omdat het duidelijker is wat hiervoor nodig is en zo gemakkelijker haalbaar. Eerst zullen er strategieën moeten komen waardoor het einddoel (bijvoorbeeld:) ‘Ik wil twintig kilo afvallen’ in stukjes kan worden gehakt.

In ons 90 dagen coaching programma helpen wij je graag deze strategie te ontwikkelen zodat jij de komende zomer:

  • Een slank lichaam hebt gecreëerd;
  • Meer zelfvertrouwen en zelfverzekerder bent;
  • Energieker bent om alle ballen in de lucht te houden;
  • Kleding kan dragen die je zo graag wil dragen.

Zodat jij met behulp van voedingsadvies op maat in combinatie met onze unieke EMS huidbehandelingen een mooie strakkere huid kan behouden met minder cellulite.

Meer weten? Vraag eens een geheel Gratis en vrijblijvend persoonlijk gesprek aan.