De Hoort blijft gesloten ondanks succesvolle handtekeningenactie

Foto: De Hoort Facebook

Ondanks de vele handtekeningen en gesprekken sluit Nyrstar De Hoort af na een noodlottige ongeval.

Afgelopen maandag dienden de initiatiefnemers van de petitie ‘Houd De Hoort Open’ in bij vertegenwoordigers van zinksmelter Nyrstar. De 1167 handtekeningen en een gesprek tussen de initiatiefnemers en Nyrstar is voorlopig niet genoeg om de plas te redden. Maandag 7 augustus begint het bedrijf met het voltooien van het hekwerk, wat in september afgerond moet zijn. Vele hondenbezitters gebruiken de plas om hun hond uit te laten, maar zal dan niet meer mogelijk zijn.

Een 37-jarige man uit Neerpelt raakte afgelopen mei onwel in het water en verdronk. Het is in de plas verboden om te zwemmen en wordt middels borden aangegeven. Dit geeft eigenaar Nyrstar niet het vertrouwen dat ongelukken in het water in de toekomst uit zullen blijven. Het bedrijf gaat nog wel in gesprek om te kijken hoe de veiligheid wel gewaarborgd kan worden.

De protestactie op zondag 6 augustus gaat vooralsnog gewoon door. “We laten het er niet bij zitten en houden vol”, aldus Margriet Daems, de initiatiefnemer van de demonstratietocht.