Petitie wandelaars tegen sluiting De Hoort slaat aan

Foto: De Hoort Facebook

De Hoort in Budel-Dorplein is nog altijd erg geliefd bij de omwonenden. Afgelopen dinsdag werd duidelijk dat de plas niet meer bereikbaar wordt. Een aantal wandelaars uit de regio is een petitie gestart tegen het besluit van Nyrstar.

Thea Fikkert, Ursula Slaats, Bronnie en Jos Louwers, Helma Duisters en Anita Piek staan op om De Hoort openbaar te houden. “Wij kunnen niet achter het besluit van Nyrstar staan”, zegt Anita Piek over de situatie. “Er wordt nu een mooi gebied, dat door veel mensen gebruikt wordt, gesloten door de verdrinkingsdood van één persoon.” Een paar maanden geleden is er namelijk een man overleden nadat hij onwel was geworden in de plas.

Inmiddels zijn er borden om het terrein geplaatst waarop staat dat er niet gezwommen mag worden in De Hoort. “Wij vragen ons dan ook af waar ieders eigen verantwoordelijkheid ligt. Nu zijn er veel mensen die de dupe zijn van de acties van een persoon die zich niet aan het zwemverbod hield.” Dat er veel mensen het met hun eens zijn blijkt wel uit de online petitie die ze gestart zijn. Inmiddels loopt de teller op naar de 800 handtekeningen. ”

Wij zien en horen veel negatieve reactie’s van mensen over de sluiting van De Hoort. Aan de ene kant horen we veel moppers over het feit dat er zo maar een stuk natuur dicht gaat waar mensen met of zonder hond gebruik van maken. Wij zien ook veel reacties dat mensen vinden dat hun iets moois, een uniek stuk natuur, wordt afgenomen. Een stuk machteloosheid lijkt naar boven te komen , Ook horen we dat mensen aangeven dat ze vinden dat dit stukje natuur gewoon gebruikt zou moeten kunnen worden, het zou toch zonde zijn als niemand meer van deze natuur kan genieten”, besluit Piek.