Immense villa Van Gansewinkel in Budel verkocht aan Turkse projectontwikkelaar

De immense villa van Leo van Gansewinkel, eigenaar van het gelijknamige afvalbedrijf, is eindelijk verkocht. Uiteindelijk heeft hij 3,25 miljoen euro mogen opstrijken voor zijn stulpje in Budel, langs de A2. Dat meldt het economische blad Quote.

De villa heeft twee jaar te koop gestaan. Het is nu verkocht aan de Turkse projectontwikkelaar en paardenliefhebber Cem Siyahi. Quote verwacht dat hij niet zelf in het huis gaat wonen maar ter beschikking stelt aan zijn zoon. Hij is professioneel ruiter en heeft onlangs een stal in Limburg gebouwd.

Eind 2014 visiteerde FIOD het grondgebied om dat er vermoed werd dat er fraude was gepleegd. Sindsdien wilde Van Gansewinkel dolgraag van de villa af. Die verdenkingen werden later geseponeerd. Uiteindelijk werd het huis voor zo’n vijf miljoen euro te koop gezet. Uiteindelijk is het dus voor aanzienlijk minder verkocht.

De Turkse koper heeft binnenkort de beschikking over de ruim tien hectare grond in Budel. In het huis, met een vloeroppervlakte van 2000 vierkante meter, zijn ook een zwembad, een ‘guesthouse’ en een wijnkelder te vinden. Het vermogen van Van Gansewinkel wordt door Quote geschat op ongeveer 420 miljoen euro.