Rechter beslist: carnavalstent Gastel mag blijven staan

Foto: Publiek domein

Na een kort geding is besloten dat de carnavalstent in Gastel op het Sint Cornelisplein gewoon mag blijven staan. Alle aanklachten werden in de rechtbank in Den Bosch afgewezen.

Café-restaurant De Cranehoeve in Gastel, die pal naast het plein gevestigd is, heeft bezwaar tegen de beslissing van de gemeente. Daarom heeft de uitbater besloten een kort geding aan te gaan. Vanmorgen was de zitting waarbij afgevaardigden van het café-restaurant, de gemeente en carnavalsvereniging De Pintewippers aanwezig waren. Vanmiddag volgde de uitslag.

Sinds twee jaar vinden een aantal grote carnavalsactiviteiten van De Pintewippers plaats op het Sint Cornelisplein. Daarvoor stond de tent ieder seizoen achter café Bie Lonne. Toen daar een eind aan kwam moest de carnavalsvereniging uitwijken naar een alternatief onderkomen. Een jaar werd het geprobeerd om de activiteiten te houden in gemeenschapshuis De Schaapskooi. Dat gebeurt nog steeds voor een deel, maar voor grote feesten met veel bezoekers is dat gebouw te klein. Om die reden is er in 2014 ook geen prins gekozen in Gastel. Een receptie houden in De Schaapskooi was en is geen optie. In 2015 werd er een tent op het Cornelisplein geplaatst, net zoals vorig jaar. Maar niet voor drie weken.

Door het jubileum van De Plekkers van afgelopen zaterdag staat de tent er een aantal weken eerder. Komende zondag houden prins Twan en vorst Arjan van De Pintewippers hun receptie in de tent. Een week later, op 26 februari vindt het optochtbal, oftewel de prijsuitreiking van de optocht, plaats. Ook het Bouwersbal op 24 februari en de carnavalsmis op 25 februari staan gepland in de tent.