Helft opbrengst zonneparken moet terug naar de samenleving

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

De gemeente wil dat maximaal 83 hectare ingezet wordt voor zonneparken. Zij willen best hun steentje bijdragen aan het leveren van alternatieve energie, als aan deze voorwaarden wordt voldaan. Daarnaast moeten de opbrengsten van de zonneparken voor 50 procent terug naar de maatschappij gaan.

In de regio wordt samengewerkt om in 2050 energieneutraal te zijn. Gemeente Cranendonck ziet dat er op korte termijn actie nodig is en heeft daarom een visie op de inzet van zonne-energie gemaakt. Daardoor wordt duidelijk onder welke voorwaarden zonneparken toegestaan zijn.

Een van de voorwaarden is dat het maximaal aantal hectare voor zonneparken beperkt is tot 83 hectare. Zonneparken zijn bovendien uitgesloten in Natuur Netwerk Brabant gebieden, Natura-2000-gebieden en andere gebieden met hoge natuur- of historische waarden.

Evalueren na twee jaar

Omdat de ontwikkeling van grootschalige zonneparken in de gemeente Cranendonck (en in de rest van Nederland) relatief nieuw is, wordt het beleid twee jaar na vaststelling geëvalueerd. Op dat moment wordt ook bekeken of er bijstelling moet plaatsvinden vanwege ontwikkelingen vanuit de Regionale Energie Strategie (RES).

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl