Raad stemt in voor plannen Baronie van Cranendonck

Foto: Cranendonck.Nieuws.nl

De gemeenteraad heeft met grote meerderheid voor de plannen van de Baronie van Cranendonck gestemd. Dat betekent dat nu het bestemmingsplan rondom het project klaargemaakt kan worden.

“Dit met als doel om eer te doen aan dit prachtige en unieke gebied met rijke cultuurhistorie en bijzondere natuur, en iedereen hiervan op een vitale manier te laten genieten, ook in de toekomst”, aldus wethouder Frans Kuppens.

Tot de ruimtelijke plannen behoren onder andere een horecagelegenheid, een initiatief met betrekking tot dierenwelzijn (unieke paardenopleiding), een lokaal natuurinclusief agrarisch initiatief, het IVN en een belevingstuin, een coöperatief agrarisch initiatief (Herenboeren), het concept Whitespot, een kinderdagopvang nieuwe stijl, een aantal ecolodges, een natuurinclusieve campercamping en een vitaliteitshub. Daarnaast is de bedoeling dat het gebied rond het kasteeltje een culturele hotspot wordt. Tenslotte staat in het ruimtelijk plan de realisatie van natuur- en cultuurpoort De Groote Heide en het nemen van verkeersmaatregelen rond de Brink.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl