Tygo (10) uit Maarheeze haalt uiteindelijk 8000 knuffels op voor goede doel

De 10-jarige Tygo Clijsen op zolder met zijn knuffelberen
De 10-jarige Tygo Clijsen op zolder met zijn knuffelberen
Foto: Dennis Clijsen

Achtduizend knuffels heeft de 10-jarige Tygo Clijsen uit Maarheeze opgehaald voor de Teddy Bear Toss. Zondagavond zijn die op het ijshockeyveld gegooid in Geleen, samen met alle andere ingezamelde knuffels.

In een mum van tijd, ongeveer twee maanden, verzamelde Tygo alle knuffels. Begin deze maand stond de teller op ‘nog maar’ 4000 teddyberen. “Vorig jaar hadden we er 1400. Daar zijn we nu al overheen. Dat vind ik wel knap”, zei de jonge ijshockeyfan toen. Normaal support hij Eindhoven Kemphanen, maar voor deze speciale gelegenheid wijkt hij uit naar Geleen.

Tekst gaat verder onder de foto

Knuffel Tygo Clijsen Maarheeze Teddy Bear Toss - Dennis Clijsen

De Teddy Bear Toss is komen overwaaien uit Amerika. “Na het eerste doelpunt gooit iedereen knuffels op het ijs”, zegt Tygo. Dat doen ze om die beertjes in te zamelen voor het goede doel. Alle knuffels gaan naar ziekenhuizen in de regio, waar kinderen er plezier aan kunnen beleven. Een ander deel gaat naar Stichting Speelgoedbank De Grabbelton. Zij geven speelgoed en kleding door aan kinderen van ouders die het hard nodig hebben, maar dit zelf niet meer kunnen betalen.

Herkend bij de slager

Het begon bij een oproep op Facebook. Daar kregen Tygo en zijn vader Dennis heel veel reacties op. Daarnaast hebben ze bij winkels gevraagd of ze knuffels konden krijgen. Vervolgens kregen ze ook nog aandacht van Radio JND, De Grenskoerier en HAC Weekblad. “Bij de slager ben ik herkend”, vertelt Tygo. “We gingen vlees halen voor vanavond en toe zei iemand: ‘Jij bent toch die jongen van de krant?’”

Tygo Clijsen Knuffelberen - Dennis Clijsen

 

Knuffels Tygo Clijsen Maarheeze Teddy Bear Toss - Dennis Clijsen

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl