Tygo (10) uit Maarheeze verzamelde al 4000 knuffels voor het goede doel

De 10-jarige Tygo Clijsen op zolder met zijn knuffelberen
De 10-jarige Tygo Clijsen op zolder met zijn knuffelberen
Foto: Dennis Clijsen

Vierduizend knuffels heeft de 10-jarige Tygo Clijsen uit Maarheeze op zijn zolder liggen. Niet voor hemzelf, maar zodat ie ze eind december op het ijshockeyveld in Geleen kan gooien. “Ik vind het belangrijk om armere kinderen ook wat te geven”, vertelt hij.

Want dan vindt er een speciale ijshockeywedstrijd plaats, met de zogenoemde Teddy Bear Toss. “Na het eerste doelpunt gooit iedereen knuffels op het ijs”, zegt Tygo. Dat doen ze om die beertjes in te zamelen voor het goede doel. Alle knuffels gaan naar ziekenhuizen in de regio, waar kinderen er plezier aan kunnen beleven. Een ander deel gaat naar Stichting Speelgoedbank De Grabbelton. Zij geven speelgoed en kleding door aan kinderen van ouders die het hard nodig hebben, maar dit zelf niet meer kunnen betalen.

Tekst gaat verder onder de foto

Tygo Clijsen Knuffelberen - Dennis Clijsen

De teller staat namens Tygo nu al op 4000 knuffelberen. Hoeveel er dat op 29 december zullen zijn, als de wedstrijd plaatsvindt, durft hij niet te zeggen. “Vorig jaar hadden we er 1400. Daar zijn we nu al overheen. Dat vind ik wel knap”, vertelt de jonge ijshockeyfan. Normaal support hij Eindhoven Kemphanen, maar voor deze speciale gelegenheid wijkt hij uit naar Geleen.

Herkend bij de slager

Het begon bij een oproep op Facebook. Daar kregen Tygo en zijn vader Dennis heel veel reacties op. Daarnaast hebben ze bij winkels gevraagd of ze knuffels konden krijgen. Vervolgens kregen ze ook nog aandacht van Radio JND, De Grenskoerier en HAC Weekblad. “Bij de slager ben ik herkend”, vertelt Tygo. “We gingen vlees halen voor vanavond en toe zei iemand: ‘Jij bent toch die jongen van de krant?'”

Voorafgaand aan de wedstrijd worden alle duizenden knuffelberen per busje naar Geleen gebracht. Vorig jaar zijn tijdens het donatie-evenement in totaal 18.000 knuffels verzameld. Aan de groei van de inzamelingsactie van Tygo te zien, lijkt het erop dat ze dit jaar over dat aantal heen gaan.

Wil je Tygo helpen bij het inzamelen van zoveel mogelijk knuffelberen? Check dan de flyer hieronder.

Tygo Clijsen Knuffelberen - Dennis Clijsen

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl