Vrouw zonder rijbewijs rijdt over fietspad bij Budel, maar ontkent dat ze achter het stuur zat

Foto: Instagram @politie_marco

Een vrouw is betrapt op het rijden over een fietspad langs de A2 bij Budel. Toen ze staande werd gehouden door de politie, wisselde ze snel van plek met haar bijrijder en ontkende dat zij reed. Even later geeft ze tóch toe. Daarna blijkt ook nog dat ze geen rijbewijs heeft.

De vrouw volgde Google Maps en die zou haar over het fietspad hebben gestuurd. Ze zou het stuur van een vriend hebben overgenomen omdat ‘ze de weg wel wist naar Nederweert’. In het pikkedonker reed ze over het fietspad.

Een dienstdoende agent gaf haar het stopteken en ze verwisselde snel van plek. “Dan is zo’n bodycam toch wel handig want ze besefte meteen dat het zomaar eens gefilmd kon zijn”, zegt agent Marco op Instagram. Daarna bekende ze direct te hebben gereden en niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

‘Geen rijbewijs waard’

“Ik snapte dat wel, dat ze er geen had. Want wie rijdt er nu in het pikkedonker met een personenauto het fietspad op? Juist iemand die geen rijbewijs heeft en anders al helemaal geen rijbewijs waard is”, aldus de politieagent.

De vrouw heeft een proces-verbaal gekregen. “De volgende keer pakken we ‘gewoon’ de auto af”, zegt de agent.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl