Vv Maarheeze legt Grashoek over de knie, trainer valt in

Richard van de Kerkhof tekent voor zijn verlenging

In het thuisduel tegen sv Grashoek heeft vv Maarheeze overtuigend gewonnen. Bij rust was het nog 1-1 maar na 90 minuten was het klasse-verschil duidelijk. Maarheeze pakte wederom drie punten door met 5-1 te winnen. Spits Sammy Dirkx scoorde 4 van de 5 doelpunten. Trainer Richard van de Kerkhof liet zichzelf invallen.

Nadat pupil van de week Jack Hulsen het goede voorbeeld gegeven had trok Maarheeze in de beginfase al direct van leer. Sammy Dirkx was in de 7e en 13e minuut al op zoek naar de openingstreffer maar moest wachten tot de 16e minuut toen Rémy Verhoeven met een fraaie actie zijn directe tegenstander zoek speelde. Hij zette Sammy Dirkx vrij voor open doe: 1-0.

Grashoek kwam in de 25e minuut langszij toen jongeling Job Janssen ongehinderd door de Maarheeze defensie kon slalommen. Daarna is voor rust door beide teams niet meer gescoord en gingen beide teams met een 1-1 stand gaan rusten.

Na de rust ontketende Maarheeze waarbij Sammy Dirkx de afmaker was. In de 53e minuut werd hij andermaal door Rémy Verhoeven in scoringspositie gebracht en ook nu wist hij het net te vinden: 2-1. Amper 4 minuten later liet hij zijn hattrick aantekenen, ditmaal na goed voorbereidend werk van Jordy Valkenburg: 3-1.

Assist van trainer

Bij de 3-1 stand liet hoofdtrainer van Maarheeze, Richard van de Kerkhof zichzelf samen met Tom van der Pas invallen met als doel de score verder op te voeren. Dit pakte goed uit want in de 67e minuut liet Joey van Hoof zijn kunsten zien. Op de rand van het strafschopgebied speelde hij zich knap vrij en liet met links de keeper van Grashoek het nakijken met een schot in de kruising: 4-1.

Matchwinnaar Sammy Dirkx tekende in de 85e minuut voor het slotakkoord. Op aangeven van trainer Richard van de Kerkhof zette hij de 5-1 op het scorebord. Voor Maarheeze een mooie en verdiende overwinning en een goede voortzetting van het spel van de afgelopen weken. De ploeg van Van de Kerkhof staat nu op de 7de plek in de 4e Klasse.

Volgende week wacht de uitwedstrijd op het kunstgras bij ONDO in Asten-Heusden, om 14.00 uur.