Brandweerlieden Maarheeze en Budel koninklijk onderscheiden

Foto: Desiree Pennings

Brandweerlieden Eddy van Veldhoven en Dolf Mulder zijn koninklijk onderscheiden. Dat gebeurde zaterdagavond tijdens de jaarlijkse bindingsavond van het brandweerkorps Cranendonck, met de posten Budel en Maarheeze.

Beiden mannen zijn lid van de (vrijwillige) brandweer. Van Veldhoven is aangesloten bij de Post Budel en Mulder bij Maarheeze.

De 49-jarige Eddy van Veldhoven heeft zich 27 jaar ingezet voor de vrijwillige brandweer. Hij komt uit een echte brandweerfamilie waar zijn vader, twee ooms en een neef ook bij het vak uitoefenden. Als onderhoudsmedewerker was Van Veldhoven verantwoordelijk voor de kazerne, de voertuigen en de ademlucht. Daarnaast was hij een tijdje hoofd van Post Budel.

Wat vooral opvalt is het opkomstpercentage bij een uitruk van de brandweer. Het gemiddelde ligt op 65 procent. Bij Van Veldhoven is dat maar liefst 85 procent. In al die jaren dienst heeft hij en enorm archief opgebouwd met cijfers, foto’s, artikelen van de post in Budel. Ook spaart hij nog miniatuurbrandweerauto’s en emblemen van (inter)nationale korpsen.

Tekst gaat verder onder de foto

Koninklijke Onderscheiding Brandweer Roland van Kessel - Desiree Pennings

Ook Dolf Mulder (59) heeft zich 27 jaar ingezet voor de vrijwillige brandweer. Hij maakt de overstap vanuit de scouting. Betrokkenheid bij de jeugd lijkt een rode draad in zijn leven. Dit uitte zich onder andere ook in de rol van leerwerkplek-begeleider.

Mensenmens en aanpakker

Met veel geduld en fijne humor heeft Mulder veel collega’s klaargestoomd voor de praktijk. Zelf groeide hij van manschap naar chauffeur, pompbediende en VerkenningsEenheid Brandweer. Op het einde van zijn carrière bij de brandweer vervulde hij al deze functies. Het is een mensenmens, teamplayer, hij is betrokken, een aanpakker en kan moeilijke dingen makkelijk maken.

Burgemeester Roland van Kessel heeft de gedecoreerden onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Koninklijke Onderscheiding Brandweer Roland van Kessel - Desiree Pennings

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl