Kinderen De Triolier helpen elkaar bij conflicten op school

Foto: OBS De Triolier

Deze dertien kanjers uit de groepen 6, 7 en 8 van OBS De Triolier in Budel hebben afgelopen maandag hun mediatordiploma in ontvangst genomen.

Na een training gaan zij, middels een stappenplan, andere kinderen helpen bij het oplossen van hun conflicten. Voor de school en ouders is het prachtig om te zien hoe goed kinderen elkaar hierbij kunnen helpen.

Op OBS De Triolier wordt gewerkt met ‘De Vreedzame School’. Dit is een compleet programma voor basisscholen voor sociale competentie en democratisch burgerschap. Het beschouwt de klas en de school als een leefgemeenschap, waarin kinderen zich gehoord en gezien voelen, een stem krijgen, en waarin kinderen leren om samen beslissingen te nemen en conflicten op te lossen. Kinderen voelen zich verantwoordelijk voor elkaar en voor de gemeenschap, en staan open voor de verschillen tussen mensen.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl