Luisterend oor voor vluchtelingenkinderen in Budel

Foto: VluchtelingenWerk Zuid-Nederland

VluchtelingenWerk Nederland biedt op 35 AZC’s, waaronder in Budel, een luisterend oor voor kinderen en jongeren. Hier mogen zij alle vragen stellen die ze op hun hart hebben.

“Bij Time4You gaat het om aandacht voor elkaar, maar ook om plezier”, legt Kiki Verschuuren, vrijwilliger bij Time4You, uit. “Samen met mijn team creëer ik een veilige omgeving, zodat kinderen hun zorgen of vragen durven te delen. Toch stellen we niet expliciet ‘lastige’ vragen, we laten het van de kinderen afhangen wat ze willen vertellen. We zijn geen psychologen; als we merken dat een kind echt in de knoop zit, verwijzen we hen door. Eigenlijk springen wij precies in het gat tussen school en psycholoog.”

Kiki had in het begin van het project grote verwachtingen. Ze wilde graag iets betekenen voor kinderen die al zoveel hebben meegemaakt in hun leven. “Mijn ambitie was om ze weer een onbezorgde jeugd te geven. Ik heb inmiddels geleerd dat het niet in de grootsheid van dingen zit, maar ‘gewoon’ in een goed gesprek of een gezellige middag.”

Wil je ook Time4You-begeleider worden bij jou in de buurt? Kijk voor meer informatie op DEZE SITE.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl