Herinrichting Stationsstraat en Sterkselseweg in Maarheeze van start

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

Vanaf vandaag (30 september) gaat de schop in de grond voor de herinrichting van de Stationsstraat en de Sterkselseweg in Maarheeze. Daaraan vooraf ging een uitgebreid traject waarbij inwoners in klankbordgroepen hun inbreng konden delen.

Tijdens de onderhandse aanbesteding zijn vijf bedrijven uitgenodigd waarvan bekend is dat zij veel ervaring hebben met dit soort projecten. Zij hebben een uitgebreid plan ingediend waarin ze beschrijven hoe zij de herinrichting gaan uitvoeren en tegen welke prijs. Hen is ook gevraagd om te beschrijven hoe ze overlast voor de omgeving kunnen beperken en de bereikbaarheid. Ook is gevraagd hoe zij de omgeving informeren over de werkzaamheden.

De ingediende plannen zijn door een commissie beoordeeld. In deze commissie zaten ook twee afgevaardigden van de klankbordgroepen. Zij konden als vertegenwoordigers van de omwonenden aangeven wat ze belangrijk vinden. Uit de beoordeling kwam Den Ouden Aannemingsbedrijf uit Schijndel als winnaar naar voren.

Werkzaamheden

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. Fase 1 (kruising Stationsstraat/Sterkselseweg ) is uiterlijk op 13 december afgerond. Fase 2 (Stationsstraat) gaat medio januari 2020 van start en moet, in verband met de kermis en Mijl van Mares, uiterlijk op 1 juli 2020 opgeleverd worden. De aannemer heeft in zijn planning aangegeven beide fasen eerder te kunnen opleveren. In onderstaande kaartjes is de (sub)fasering weergegeven.

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Cranendonck Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl