Wielerweekend in Budel: Twee evenementen op het programma

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

Zowel wielrentoertocht Mendig-Budel als Budel-Waldfeucht-Budel staat voor zaterdag 6 juli op het programma. Beide routes zijn op elkaar afgestemd. Via Budel-Waldfeucht-Budel kun je een deel van de route vanaf Mendig meemaken.

Via Budel.Nieuws.nl

De wielertoertocht Mendig-Budel wordt elk jaar verreden op de eerste zaterdag in juli. Een groot aantal wielertoeristen gaat de uitdaging aan met de verschillende cols, zoals de Helleweg bij Langscheid in Duitsland, de Hohe Acht of de klim naar rustpost twee in Vossenack. Of de renners genieten van zeer snelle afdalingen naar bijvoorbeeld Adenau of het stuwmeer Rursee nabij Hasenfeld.

De toertocht leidt u vanuit het Duitse Mendig in de Vulkanische Oosteifel via een schitterende omgeving naar Budel. In totaal is de route 245 kilometer.

Kortere route

Die van Budel-Waldfeucht-Budel is ‘slechts’ 125 kilometer en biedt de deelnemers de mogelijkheid om voor een deel de sfeer van Mendig-Budel te proeven. Je kunt van 9.00 uur tot 11.00 uur vertrekken vanaf de Markt in Budel. De route wordt volledig uitgepijld, en via de website van SWAC kun je de route downloaden.

Zowel de deelnemers van Mendig-Budel als Budel-Waldfeucht-Budel zullen feestelijk onthaald worden op de Markt in Budel. Meer informatie en het inschrijfformulier voor de tocht vindt u op www.swac.nl.

Het laatste nieuws uit Cranendonck ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF

Het laatste nieuws uit Budel ontvangen? Meld je aan voor déze NIEUWSBRIEF