Voetbalmeiden SV Budel live op Radio 1: ‘We willen debuteren bij Oranje Leeuwinnen’

De meiden van SV Budel live op Radio 1
De meiden van SV Budel live op Radio 1
Foto: Twitter Rob van Leeuwen

De aandacht voor de kampioensmeiden van SV Budel houdt nog niet op. Live op NPO Radio 1 vertelden de meiden, die ongeslagen kampioen werden in een jongenscompetitie, over het succes van de Oranje Leeuwinnen op het WK in Frankrijk.

“Grote kans dat de Oranje Leeuwinnen van de toekomst in Budel spelen.” Zo begint verslaggeefster Saïda Maggé haar verhaal voordat ze overschakelt naar de voetbalmeiden van SV Budel. Het meidenteam van Onder 13 werd afgelopen seizoen ongeslagen kampioen in een competitie vol jongens. Ze kijken uit naar de wedstrijd van Nederland, die woensdagavond in de halve finale van het WK aantreden tegen Zweden. “Ik vind het wel spannend, maar heb ook zin om te kijken”, zegt een van de meiden.

Op de vraag wie hun favoriete speelster is, antwoorden twee meiden direct: “Daniëlle van de Donk.” Waarom? “Omdat ze uit Valkenswaard komt. En ze speelt altijd supergoed.” Fenne ziet Lieke Martens als haar grote voorbeeld, omdat ook zij aanvalster is. “Ik scoor misschien nog wel meer”, zegt Fenne vol vertrouwen en de andere meiden lachen.

De bescheidenheid siert het meidenteam van SV Budel. Als de verslaggeefster vraagt of ze in het dorp al een beetje bekend zijn, antwoorden ze: “Neu, valt wel mee.” Maar dan: “Soms zeggen ze wel: ‘Hé, jij bent op het Jeugdjournaal geweest.’” Want de meiden verschenen bij tal van landelijke media op het beeldscherm en in de krant.

Nederlands vrouwenelftal

Dan vloeit de bescheidenheid opeens weg, als de verslaggeefster vraagt naar wie hoopt te debuteren bij het Nederlands vrouwenelftal. “Ik!”, zeggen ze allemaal. “Iedereen hoopt dat wel.” Een van de meiden: “Als we zo door blijven voetballen moet dat wel lukken.” Al is Fleur iets bescheidener. “Je ziet wel dat ze op deze leeftijd vaak al bij een profclub voetballen en zijn gescout”, vertelt ze. “Maar het kan nog.”

Het hele fragment luister je via DEZE LINK. Het interview is vanaf minuut 13:30. Later gaat het door vanaf minuut 47:10.

Het laatste nieuws uit Cranendonck ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF