Niels uit Valkenswaard begint als eerste Nederlander aan prestigieuze musicalopleiding in Londen

Foto: Noor van Gestel

“Niels, je moet gaan. Dit is hoe jij bent”, zeiden vrienden tegen de 20-jarige Niels van Doormalen uit Valkenswaard. Hij mag beginnen aan de masteropleiding Producing For Musical Theatre in Londen. Een studie waar je niet zomaar aan mag beginnen. Niels is de allereerste Nederlander die deze opleiding gaat volgen.

Het begon voor Niels met de vooropleiding Muziektheater aan de Fontys in Tilburg. Maar nu begint hij aan het grote internationale werk. “Ik vind het doodeng”, vertelt de Valkenswaardenaar aan Omroep Brabant. Hij doorliep een strenge toelatingsprocedure, maar is waar hij wilde komen.

Wat maakt deze opleiding zo uniek? Omdat je erg in het diepe wordt gegooid, je aan het einde van het jaar een musical moet maken van 45 minuten en omdat je met producenten uit onder andere New York, Londen en Italië mag werken.

‘Even’ 33.000 euro verzamelen

Maar, hij is er nog niet helemáál. Hij is toegelaten tot de opleiding, maar sprokkelt nu 33.000 euro bij elkaar. Hij heeft al een crowdfundingsactie opgezet. “De Van den Ende Foundation en het VSB Fonds hebben mij al gesteund met 19.000 euro.”

Het laatste nieuws uit Cranendonck ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF