Vluchtelingen uit tentenkamp Bladel verlaten azc in Budel naar ‘onbekende bestemming’

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Publiek domein

De 38 Iraakse vluchtelingen die gisteren zijn gevonden in Bladel en de afgelopen nacht in het asielzoekerscentrum (azc) in Budel verbleven, zijn vertrokken naar een ‘onbekende bestemming’, meldt het Eindhovens Dagblad (ED).

Het gaat volgens een woordvoerder van de politie niet om criminele asielzoekers. Daarom kan de politie ze ook niet vasthouden. “Wel hebben ze te horen gekregen dat ze terug moeten naar hun land van herkomst, Irak dus”, zegt de woordvoerder tegen het ED. Het kamp bestaat uit 30 volwassenen en 8 kinderen, waarvan er één gehandicapt is. Ze hebben geen asiel aangevraagd in Nederland en kunnen hier dus niet blijven.

Ze waren op weg naar Engeland. Of ze die weg vervolgen of toch echt terugkeren naar Irak, is zeer twijfelachtig. Daar kan de politie niets over zeggen.

Tentenkamp in Bladel

De asielzoekers werden gisteren gevonden in een bos in Bladel, aan de grens van België. Daar hadden ze een tentenkamp opgezet. Volgens een politiewoordvoerder zijn ze daar beland na een tocht door diverse Europese landen. Na een politieactie waarbij de asielzoekers werden opgepakt, werden ze naar Budel vervoerd.

Wil je dagelijks óf eens per week het laatste nieuws uit Cranendonck ontvangen? Meld je dan aan voor de NIEUWSBRIEF, via deze link.