Informatiebijeenkomst over snelweg A2 Weert-Eindhoven

Foto: Publiek domein

Rijkswaterstaat, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) en de gemeenten aan de A2 in Zuid-Oost-Brabant en Midden-Limburg, nodigen alle belangstellenden uit voor een informatiebijeenkomst over de laatste ontwikkelingen omtrent de A2 in het Limburgs/Brabants grensgebied, meldt de gemeente Cranendonck op hun website.

In opdracht van het Ministerie van IenM wordt momenteel een zogeheten MIRT onderzoek uitgevoerd. Reden zijn de bijna dagelijkse file’s tussen Weert-Noord en knooppunt Leenderheide. Zodoende beslaat het onderzoek het gehele wegvak tussen de knooppunten Leenderheide en Het Vonderen. Het onderzoek komt voort uit een afspraak tussen de minister van IenM en de Tweede Kamer, najaar 2015, om oorzaak en mogelijke oplossingsrichtingen te onderzoeken. Aanleiding tot deze afspraak zijn de voorstellen uit het door de regio samengestelde “bidboek Bereikbaarheid Zuid-Nederland” en een publieksactie die middels 10.000 handtekeningen, aandacht vroeg voor het dagelijkse bereikbaarheidsprobleem.

Het MIRT onderzoek is inmiddels in volle gang. Vertegenwoordigers van het Ministerie van IenM, van het Platform A2 (regiogemeenten) en het onderzoekbureau Goudappel geven gedurende deze avonden uitleg over het proces; wat onderzocht wordt, eerste resultaten en inzichten en over het vervolg de komende maanden. Ook krijgen alle aanwezigen de gelegenheid vragen te stellen en individueel in gesprek te gaan met de projectvertegenwoordigers.

De informatieavonden vinden plaats in zowel Noord-Brabant en in Limburg; op 18 oktober kunt u terecht in Maarheeze bij de Smeltkroes (adres Kijkakkers 1); op 20 oktober staat het stadhuis van de gemeente Weert (adres Wilhelminasingel 101) open voor deze informatieavond.

De avond start steeds om 20.00 uur en het einde van de bijeenkomst wordt rond 22.00 uur verwacht. Mocht u als belangstellende, inwoner zijn van de ene provincie en de avond past niet in uw agenda, dan bent u vanzelfsprekend welkom op de bijeenkomst in de andere provincie.