Huttenbouwspektakel en zeepkistenrace bij Jong Nederland Budel-Schoot

De zeepkistenrace bij het Huttenbouwspektakel
De zeepkistenrace bij het Huttenbouwspektakel
Foto: Jong Nederland Budel-Schoot

Jong Nederland Budel-Schoot organiseert wederom het Huttenbouwspektakel. Een van de hoogtepunten van het weekend is de zeepkistenrace.

Mocht je mee willen doen aan het spektakel, dan dien je je in te schrijven. Samen met een team, bestaande uit ouders en hun kinderen, mogen de deelnemers de hele dag werken aan hun eigen hut. Wat staat er dan op het spel? De Huttenbouw Bokaal. De mooiste hut wint. Je mag uiteindelijk zelfs in je zelfgemaakte hut overnachten.

Zeepkistenrace

Ook kun je je creativiteit loslaten bij het maken van een zeepkist, die uiteindelijk mee gaat doen aan een race. Een aantal voorwaarden moet die zeepkist wel hebben. Het moet vier willen bezitten, een rem hebben en een stuur. Een aandrijving is verboden. Tijdens de dag mag ieder team van een helling af om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten. De snelste en de mooiste zeepkisten winnen een prijs.

Kampvuur

Het Huttenbouwspektakel bestaat uit twee dagen, 2 en 3 juni. Overnachten in je eigen hut is dus mogelijk en daarom is er ‘s avonds ook een mooi kampvuur georganiseerd met livemuziek. De Budelse singer-songwriter Rum for Breakfast komt muziekmaken. Vanaf 20.00 uur is iedereen welkom. Ook als je geen hut hebt gebouwd.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Inschrijven voor het Huttenbouwspektakel kan via jnbs.nl. Het evenement vindt plaats op het grasveld achter de St. Andreasschool in Budel-Dorplein. De entree bedraagt 10 euro per persoon en dat is inclusief avondeten en ontbijt.