Ledûb Toernooi slaat nieuwe weg in met Ledûb Volleybal Festival

Foto: Facebook Ledûb Volleybal Festival

Het Ledûb Toernooi wordt dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Na 48 jaar wordt onder meer de naam veranderd in het Ledûb Volleybal Festival.

Een van de meest opvallende dingen is dat de grote feesttent weer terugkeert. Vijf jaar geleden is daar afscheid van genomen en is het feest verplaatst naar de grote sportzaal in de Zuiderpoort in Budel. Op vrijdagavond zullen feestband Royal Beat en DJ Bonte Carlo de muziek verzorgen. Op zaterdagavond wordt dit gedaan door Lampegastuh en Rave van Fortuin.

Royal Beat, vorig jaar op het Ledûb Toernooi

Aan het toernooi verandert niets. “Net als andere jaren zal volleybal vooropstaan. Van divisiespeler tot carnavalsvereniging; voor iedereen zijn de inschrijvingen geopend. Daarnaast zal er in onze beachbak topdivisie beachvolleybal te zien zijn”, schrijft de organisatie op hun website.

De naam

De naam verandert dus ook. Het heet voortaan het Ledûb Volleybal Festival. “Het is geen toernooi meer, maar een festival. Naast volleybal wordt er extra aandacht besteed aan gezelligheid en de muziek. Dit houdt onder andere in, dat er al vroeg in de middag muziek te horen zal klinken vanaf de beachstage, verzorgd door lokale DJ’s en bands.”

Ledûb Toernooi

Ook de camping is er weer. “Door de gezelligheid is het bijna vijf sterren waardig.” Het Ledûb Volleybal Festival vindt dit jaar plaats op 25, 26 en 27 mei op het sportpark in Budel. Teams die mee willen doen aan het toernooi, kunnen zich hier inschrijven.