Last van een loszittende gebitsprothese?

Foto: Truijen Tandprothetiek

Heeft u last van een prothese die niet op zijn plek blijft zitten, pijnlijk is of waar telkens voedsel onder komt te zitten? Heeft u problemen met spreken, lachen of kauwen? Een loszittend gebit kan voor een belemmering in het sociale leven zorgen. Door de verminderde kauwfunctie kunt u zelfs last krijgen van een slechte spijsvertering, wat kan resulteren in klachten aan maag en darmstelsel.

Het slinken van de kaak zorgt ervoor dat de gebitsprothese op een gegeven moment geen houvast meer heeft. De oplossing; ‘implantaten’. Een eenvoudige ingreep die voor vrijwel iedereen mogelijk is. Implantaten gaan het slinkproces van de kaak tegen en zorgen er daarbij voor dat de prothese vast op zijn plek blijft zitten.

Informatiedag

Op zaterdag 2 november organiseert Truijen Tandprothetiek een informatiedag omtrent implantaten en het klikgebit. Onder het genot van een kopje koffie en een versnapering staan wij voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en middels presentaties met beeldmateriaal van alle benodigde informatie te voorzien. De informatiedag wordt georganiseerd in samenwerking met Kliniek Tobben en implantaatfirma Nobel Biocare. Op zaterdag 2 november bent u van harte welkom tussen 09:30 en 12:00 uur bij Truijen Tandprothetiek, Nieuwstraat 48b in Budel.

Uiteraard bent u ook van harte welkom voor alle informatie omtrent de gebitsprothese zonder implantaten. Mocht u op deze dag verhindert zijn, dan kunt altijd vrijblijvend een afspraak maken voor informatie via onderstaande gegevens.

Had ik dit maar veel eerder gedaan!

De behandeling

De pijnloze behandeling vindt plaats onder plaatselijke verdoving. In de meeste gevallen staat de patiënt na een half uur alweer buiten. Onze patiënten zeggen vaak ‘‘Had ik dit maar veel eerder gedaan!’’ of ‘‘Heb ik hier nu zo tegenop gekeken?’’. Na ongeveer twee á drie maanden, wanneer de implantaten goed in het bot zijn vastgegroeid, kunnen wij hier een klikgebit op vervaardigen. In de tussentijd kunt u uw huidige gebitsprothese gewoon dragen zoals u gewend bent.

Vergoeding

In vrijwel alle gevallen worden implantaten volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Zo wordt ook het klikgebit voor minimaal 90% vergoed. Dit is afhankelijk van hoe u verzekerd bent.

Voor overige informatie kunt u terecht op onze website: www.truijentandprothetiek.nl
U kunt ons mailen: [email protected]
Of telefonisch contact via: 0495-755539 of 06-39346450