Sloop van twee klaslokalen BRAVO! College gestart

Foto: Facebook Gemeente Cranendonck

De sloop van twee leslokalen van het BRAVO! College in Budel is gestart. Er wordt plaatsgemaakt voor de nieuwe jongerenhuiskamer Babbelz.

Het betreft oude klaslokalen van de school. ‘Noodzakelijk’, vond wethouder Marcel Lemmen, om zo ruimte te maken voor het nieuwe complex van Babbelz.

Vertraging

Na het besluit hierover in mei 2017 heeft de sloop wat vertraging opgelopen vanwege een onderzoek naar de aanwezigheid van vleermuizen. Ook de voorbereidende werkzaamheden om tot sloop over te kunnen gaan, hebben de nodige tijd gekost. Lemmen hierover: “Er zijn geen verblijfplaatsen van vleermuizen aangetroffen. Daarnaast hebben we in Schroen en Spierings goede partijen gevonden om deze klus te klaren.” De afrondende werkzaamheden zijn medio september gereed. Directeur van de school, Ruben Barten, geeft aan: “Het is heel prettig dat Schroen rekening houdt met de agenda van de leerlingen. Dit betekent dat er zo min mogelijk overlast is voor de leerlingen.”

Start bouw nieuwe complex

Ondertussen gaan de voorbereidingen voor de bouw van de nieuwe jongerenhuiskamer ook door. Mede door inbreng van omwonenden is een programma van eisen opgesteld waarin punten zijn opgenomen waar het gebouw aan moet voldoen en welke uitstraling het moet hebben. De gemeente heeft de aanbesteding in gang gezet en verwacht in het najaar van 2018 te kunnen bouwen.

Op dit moment is jongerenhuiskamer Babbelz te vinden aan de Dr. Kuypersstraat 26 in Budel. Ze zitten in de oude pand van basisschool De Kleine Wereld. Bij Babbelz worden iedere week activiteiten georganiseerd voor en door jongeren. Daarnaast zijn er ook verschillende spelletjes aanwezig om te doen. “Het is niet verplicht om mee te doen met de activiteiten. Je kan ook gewoon komen chillen met je vrienden”, staat op hun site.

Schroen Vastgoedservice BV uit Heythuysen heeft de opdracht gekregen voor de sloop, samen met Spierings Sloopwerken uit Weert.