Tafel bij Looserplas verbrand nadat jongeren erop barbecueën

Bij de Looserplas in Budel-Dorplein hebben drie jongeren op een tafel proberen te barbecueën. Die tafel heeft nu een flinke brandplek, zoals op de foto’s is te zien. De Facebookpagina van het gebied zoekt getuigen.

Op Facebook plaatst de pagina Hondenlosloopgebied de Looserplas twee foto’s met tekst. Drie mannen waren van plan te gaan barbecueën op de tafel. “Dit was een nogal ondoordachte actie, de tafel vloog bijna in brand”, staat er bij de foto’s.

Wandelaar sprak ze aan

Een wandelaar, Maarten van Heck, die met zijn hond voorbij kwam lopen, sprak de mannen aan. “Die heeft er voor gezorgd heeft dat de brand geblust werd. In verband met de extreme droogte hadden de gevolgen voor het gehele gebied van de Looserplas en de directe woonomgeving desastreus kunnen zijn.”

Van Heck stuurt een bericht naar de Facebookpagina Hondenlosloopgebied de Looserplas: “Net wat jongeren aangesproken die op de tafel aan het barbecueën waren. En de tafel stond al bijna in de fik”, stuurt hij. “Lekker met dit weer! Als iemand zoiets ziet, spreek de mensen gewoon aan en leg uit waar ze mee bezig zijn.”

Getuigen gezocht

Op Facebook doet de pagina een oproep naar getuigen. “Wij hopen dat er mensen zijn die iets gezien hebben van deze domme actie en bereid zijn om de informatie die ze hebben met ons willen delen. Wij kunnen deze informatie dan gebruiken om de schade aan de tafel proberen vergoed te krijgen en melding te maken bij de boswachter en mogelijk politie.”

Daarnaast is het natuurlijk verboden om te barbecueën in het hondenlosloopgebied bij de Looserplas.