Valkenswaardse verdachte heeft wellicht meerdere minderjarige jongetjes verleid

Foto: Publiek domein

Tegen een man uit Valkenswaard, die een 8-jarig jongetje verleidde is een rechtszaak gaande, maar die is uitgesteld. Er zijn misschien nog meer slachtoffers, stelt de officier van justitie, Wineke Wichern. Het Openbaar Ministerie liep vanochtend tegen een tweede slachtoffertje aan.

De man uit Valkenswaard deed zich voor als minderjarige. Hij probeerde het jongetje te lokken met verhalen over een nieuwe applicatie. Hij zei tegen het jongetje ‘dat hij daar dan wel wat tegenover moest stellen’.

De politie kwam de Valkenswaarder op het spoor door de moeder van het jongetje. Die speelt spelletjes op zijn PlayStation waar af en toe voor betaald moet worden. De moeder merkte dat haar zoontje juist geld erbij kreeg. Een 13-jarig ‘vriendje’ stuurde hem dat. In ruil daarvoor moest de 8-jarige wel wat naaktfoto’s sturen. In werkelijk blijkt het ‘vriendje’ een volwassen man te zijn.

Meer foto’s

Na onderzoek blijkt dat er op de computer van de man meer foto’s staan van verschillende minderjarige jongetjes. Dat zijn geen naaktfoto’s, maar zijn wel aanleiding voor een verlengd onderzoek. Daarom heeft Wichern om uitstel gevraagd.

De zaak wordt nu in ieder geval doorgezet tot na de zomer. De advocaat van de man is niet blij met de ontwikkelingen. “Mijn cliënt wil behandeld worden”, stelt zij. Waarop Wichern reageerde dat het handig zou zijn als de verdachte dan meewerkt. Hij zegt nu dat hij al zijn wachtwoorden vergeten is en dus kost het meer tijd om door de gegevens van de man te researchen.