Café De Sport in Soerendonk wordt weer in gebruik genomen

Foto: Google Maps

Café De Sport in Soerendonk staat nu al een tijdje leeg, maar daar komt nu min of meer een einde aan. Trefpunt ‘Kom er in’ gaat zich er vestigen, meldt Eindhovens Dagblad (ED).

‘Kom er in’ is een Soerendonks initiatief. Het moet een plek worden waar mensen uit het dorp en omstreken elkaar moeten gaat treffen, een dorpshuiskamer. De bedoeling is ook dat er een aantal activiteiten worden georganiseerd. “We wilden graag onze openingstijden uitbreiden maar dat lukte op de huidige locatie in Den Donck niet. Daarom verhuizen we na drie jaar (tijdelijk) naar een nieuwe locatie”, zegt sociaal makelaar Mariëtte Claessens tegen het ED.

Klagen

“We kregen veel reacties over dat men het zo zonde vond dat daar niks meer gebeurt. Men klaagde over het onkruid en dat het nu een beetje een dood punt is in het dorp. Met dank aan de coördinator van ‘Kom er in’, een grote groep vrijwilligers en de eigenaar van het leegstaande café werd een samenwerking aangegaan. Wij mogen nu voorlopig vijf dagdelen per week gebruikmaken van De Sport en in ruil daarvoor houden wij de ruimten in en om het pand bij”, aldus Claessens.

“We hebben nu meer ruimte voor vernieuwende activiteiten en zijn daar al druk mee aan de slag. We gaan beginnen met vijf dagdelen per week. Op maandag, woensdag en donderdag ochtend zijn we geopend van 10:00 uur tot 13:00 uur. Op dinsdag en vrijdagmiddag openen we van 13:30 tot 16:00 uur”, besluit ze in het ED.