Vijf lintjes uitgereikt in Cranendonck

Foto: Facebook Gemeente Cranendonck

Waarnemend Henri van Wijkerslooth heeft in Cranendonck vandaag vijf koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Twee daarvan hebben de titel Ridder in de Orde van Oranje Nassau gekregen.

Dit zijn alle inwoners van Cranendonck die een lintje ontvingen.

Franz Twardy (75)

Een van de twee inwoners die tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau zijn benoemd, is Franz Twardy uit Budel. Franz is betrokken bij de sport van Sv Budel, waar hij voorzitter is en daarnaast is hij vrijwilliger bij gehandicaptensporten. Ook geeft hij computerles aan senioren. Maar hij deed meer. Hij was assistent-bondscoach Tafeltennis waar hij onder meer sporters begeleidde op de Paralympische Spelen. En nog altijd is hij actief bij het tafeltennissen bij de seniorenvereniging in Budel.

Johan Verrest (68)

Ook Johan Verrest uit Maarheeze is Ridder in de Orde van Oranje-Nassau geworden. Hij is betrokken geweest bij de fusie die leidde tot Stichting Hematon. Daar is hij ook penningmeester en organiseert hij bijeenkomsten voor patiënten. Ook is hij betrokken bij Onderwijsstichting St. Gertrudis in Maarheeze en bij Stichting Franz Liszt Kring in Maarheeze. Als liefhebber van componist en pianist Franz Liszt organiseert hij festivals, concerten en lezingen in het land.

Drika Broers-van Mierlo (81)

Drika Broers-van Mierlo uit Soerendonk zet zich op 81-jarige leeftijd nog altijd in voor activiteiten uit de omgeving. Daarom is ze benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Meer dan dertig jaar bezorgt ze als vrijwilliger bij ZuidZorg maaltijden aan mensen die zelf niet meer kunnen koken. Ook is ze betrokken bij de maaltijden die de mensen worden voorgeschoteld bij Mariënburght in Budel. Ook wordt ze geprezen voor het werk dat ze verrichtte voor haar zus, die een beperking heeft.

Annie Maas-Strick (80)

De Buulander Annie Maas-Strick is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ze doet al 28 jaar vrijwilligerswerk. Ze als vrijwilliger actief bij onder meer zwembad De Ijzeren Man in Weert. Daarnaast is ze actief bij zorgcentrum Land van Horne in Budel. Ook in de kerk is ze een bekende, waar ze al jarenlang diensten organiseert. Ook helpt Maas-Strick bij de wekelijkse welfare-middag en het jaarlijkse evenement wielerronde Mijl van Mares in Maarheeze.

Harry Vorst (78)

De derde die benoemd is tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau is Harry Vorst uit Maarheeze. Hij was lid van de ouderraad van de St. Jozefschool in Maarheeze. Toen de school een aantal jaren geleden gesloten werd, is Harry bestuurslid geworden van de organisatie die de school wilde omvormen tot een multifunctioneel ontmoetingspunt. Daarnaast is hij al dertig jaar actief als lid van Stichting Vluchtelingenwerk Cranendonck. Daar bovenop komt nog dat hij zich inzette als voorzitter van Stichting Station Maarheeze voor de komst van een treinstation in Maarheeze.