Twee vrouwen stelen sieraden bij juwelier in Budel; politie zoekt getuigen

De twee vrouwen die de diefstal pleegden
De twee vrouwen die de diefstal pleegden
Foto: Politie.nl

Twee vrouwen worden verdacht van diefstal in een juwelier in de Nieuwstraat in Budel. De politie zoekt getuigen. Wellicht ken jij de vrouwen op de foto.

Op 5 februari van dit jaar kwamen twee vrouwen een juwelierszaak binnengelopen aan de Nieuwstraat in Budel. Ze vertelden dat ze uit Italië kwamen maar verwacht wordt dat ze van Oost-Europese afkomst zijn, zegt de politie. Het duo bekeek een aantal sieraden en kozen er ook een aantal uit. Bij de balie werden vervolgens de sieraden ingepakt en de vrouwen begonnen zich daarmee te bemoeien. Op een of andere manier kregen ze het voor elkaar om onopvallend pakjes met sieraden stelen. Zij vertelden vervolgens te weinig geld bij zich te hebben en verlieten de winkel om dit te gaan halen. Ze kwamen niet terug en later bleken de gouden sieraden te zijn weggenomen. De wijze waarop de beide vrouwen zich gedroegen werd als zeer intimiderend ervaren, zegt de politie.

Tekst gaat verder onder de foto

De twee vrouwen die de diefstal pleegden
Kenmerken

Opvallend was dat een van de vrouwen een verminkt oor had. Beide vrouwen waren 20 á 25 jaar oud en hadden een blanke huidskleur. Haar zwarte haar droeg ze in een staart. Ze droeg een blauwe jas met bontkraag en een lichtkleurige spijkerbroek met verfspetters. Ook droeg ze een sjaal en had een Burberry-tas bij zich. Ze droeg donkerblauwe sneakers. De tweede vrouw had lang zwart haar met rode uitgroei. Ze droeg een groene jas met rode bontkraag en een lichte spijkerbroek. Ze had donkere sneaker aan en een Burberry-sjaal die zij over haar zwarte handtas droeg.

Wie kent of herkent de beide vrouwen en kan iets zeggen over hun identiteit? Je kunt het melden via https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/formulier/2018/april/09-diefstal-sieraden-door-babbeltruc.html?sid=67328793-6fa4-4724-91ad-ef70eadc8793