RTV Horizon bundelt krachten met twee andere omroepen in Streekomroep Kempenland

Foto: Facebook RTV Horizon

RTV Horizon gaat samen met twee andere regionale omroepen samenvoegen tot één groot medium; Streekomroep Kempenland.

Naast Horizon voegen Omroep Veldhoven en Streekomroep De Kempen (Bladen, Eersel, Reusel-De Mierden) zich bij Kempenland. Samen staan ze sterker. Ze hebben met z’n drieën meer te besteden, kunnen apparatuur en personeel van elkaar lenen en hebben in totaal zo’n 150 vrijwilligers ter beschikking.

Regionale omroepen staan in heel Nederland al een tijdje onder druk. De NLPO (Nederlandse Lokale Publieke Omroepen) en OLON (Organisatie Lokale Omroepen Nederland) dringen aan op het fuseren van verschillende streekomroepen. Daardoor worden subsidiegelden effectiever in te zetten.

Meer kwaliteit

Wat verandert er dan aan het huidige RTV Horizon en de andere twee omroepen? Eigenlijk niets. “Het is niet zo dat nu het logo van de streekomroep verschijnt bij een uitzending van RTV Horizon. Meer kwaliteit, dat kunnen ze wél verwachten”, zegt Jan Waterschoot van Horizon tegen het Eindhovens Dagblad.

Streekomroep Kempenland is een stichting die ervoor zorgt dat de drie omroepen effectiever kunnen gaan werken. Ze blijven onafhankelijk, maar ondersteunen elkaar. Zo kunnen er bijvoorbeeld programma’s en items uitgewisseld worden als dat nodig is. En bij grote evenementen waar alledrie de omroepen verslag willen doen, is er meer personeel beschikbaar.

Het is mogelijk dat er nog meer omroepen zich gaan aansluiten bij de nieuwe streekomroep. Er zijn gesprekken met meerdere media geweest, maar die hebben nog niet geleid tot resultaat. “Maar ze zijn altijd welkom om zich alsnog aan te sluiten”, sluit Waterschoot af in het Eindhovens Dagblad.