Maarheeze blijft afgesloten voor sluipverkeer A2

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Publiek domein

Maarheeze zit al een tijdje op slot voor sluipverkeer richting de snelweg A2. Nu blijkt dat de maatregelen werken, heeft het college van B en W besloten dat het dorp voorlopig nog afgesloten blijft.

De proef begon in januari. Straten werden afgesloten met borden en verkeersregelaars die sluipverkeer terugstuurden. Het aantal verkeersbewegingen is gedaald en dus is de proef geslaagd. Dit blijkt uit verkeerstellingen, terugkoppelingen van de verkeersregelaars en bevindingen van de politie. Ook is het zo dat het op andere wegen in en rondom Maarheeze niet drukker is geworden. Dat betekent dus dat het probleem zich niet verplaatst heeft. De pilot wordt nu verlengd tot 28 september 2018.

Sluipverkeer Philipsweg

Toch blijft het op de Philipsweg nog wel druk. Het sluipverkeer rijdt nu regelmatig bij Weert Noord van de snelweg af, om vervolgens in Budel de A2 weer op te gaan. Dat is niet wat de politie wil. Daarom is dezelfde proef nu ook in gang gesteld op de Philipsweg.

Er wordt nog onderzocht hoe er op lange termijn voor gezorgd kan gaan worden dat het sluipverkeer wegblijft. Dat gebeurt in samenwerking tussen de gemeente Cranendonck en Platform A2. Ook moet de snelweg spoedig verbreed worden, om zo files te voorkomen.