Stationsstraat Maarheeze wordt wellicht dit jaar nog smaller en groener

Foto: Publiek domein

De Stationsstraat in Maarheeze gaat op de schop. Wanneer dat gaat gebeuren is nog niet bekend, maar de meeste Maarheezenaren lijken tevreden te zijn met het plan.

Het stuk tussen de kruisingen van de Sterkselseweg en de Moonslaan worden aangepakt en dat gaat zo’n 1,5 miljoen euro kosten. De weg wordt daarbij versmald, maar de voetpaden worden breder. Ook worden de parkeervakken aan de kant van de weg ruimer. Daarnaast was een verlangen om de straat en het centrum van Maarheeze groener te maken. Daarom worden er meer bomen en overig groen gepland.

Burgers

Vanuit de politiek klinken positieve klanken. Dit is hoe de Cranendonckse gemeenteraad het graag ziet. De burgers van Maarheeze hebben een duidelijke invloed gehad op de ontwikkeling van het plan. De burgerinbreng is voor de raad tegenwoordig ook een belangrijke peiler.

De versmalde weg moet er voor gaan zorgen dat automobilisten langzamer gaan rijden in de Stationsstraat. Het fietspad blijft onderdeel van de weg en inhalen wordt daardoor lastiger. Daardoor moeten automobilisten waarschijnlijk regelmatig hun gas terughouden omdat ze achter een fietser moeten blijven rijden. Daarnaast wordt er een dertigkilometerzone ingevoerd.

Wanneer de verbouwing gaat beginnen is nog niet bekend. Maar wellicht dat het dit jaar al gebeurt.