Rechter beslist: Pintewippers mogen weer carnavalstent plaatsen

Foto: Publiek domein

De rechter heeft, net als vorig jaar, besloten dat de carnavalstent toch weer geplaatst mag worden op het Sint Cornelisplein. Carnavalsvereniging De Pintewippers heeft van de rechter toestemming gekregen voor een vergunning.

Jos van der Rijt van café-restaurant De Cranehoeve had ook een vergunning aangevraagd bij de gemeente om op dezelfde plek een tent te plaatsen. Maar die vergunning hebben De Pintewippers dus gekregen van de gemeente. Daarop volgend stapte Van der Rijt naar de rechter, meldde het Eindhovens Dagblad (ED). Hij wilde weten of die vergunning wel terecht aan de carnavalsvereniging is verleend.

Volgens het ED vroeg de rechtbank in Den Bosch of het mogelijk was om er door beide partijen op ‘een minnelijke manier’ uit te komen. Maar de emoties tussen beiden is de afgelopen jaren al te hoog opgelopen.

Eerder aangevraagd

Een vertegenwoordiger legde uit dat de vergunning eerder is aangevraagd door De Pintewippers en dat daarom zij de toestemming gekregen hebben. Maar later vertelde die dat Van der Rijt sowieso nooit de vergunning had gekregen, ten koste van de carnavalsvereniging. “Zij organiseren de carnavalsactiviteiten al vele jaren, zij zijn de meest aangewezen partij. Zij hebben de carnavalsprins, niet de horeca”, aldus de vertegenwoordiger van de gemeente.

Vandaag heeft de rechter uitspraak gedaan. Hij heeft besloten dat de gemeente goed heeft gehandeld. Daardoor mogen De Pintewippers de feesttent plaatsen.