Nieuwe route voor vrachtverkeer naar A2 niet voor 2019 klaar

Foto: Publiek domein

Het lijkt erop dat de nieuwe weg, die vrachtverkeer van bedrijventerrein Chijnsgoed naar de A2 moet leiden, niet voor 1 januari 2019 klaar zal zijn.

Dagelijks rijdt het vrachtverkeer door Sterksel en Maarheeze wat voor veel opstoppingen leidt. Om dat in de toekomst te voorkomen wil Cranendonck samen met Heeze-Leende een ontsluitingsweg aanleggen waar het vrachtverkeer naar de snelweg en het bedrijventerrein wordt geleid. De kosten voor dit project bedragen 3,4 miljoen euro. Via de Grote Bleek en d’Aasdonken in Maarheeze wordt het verkeer dan naar de A2 geleid.

Provincie

De provincie steunt het plan met 800.000 euro. Het doel was om voor 1 januari 2019 de weg gereed te hebben gemaakt. Maar dat plan lijkt in de soep te lopen. Toch zijn Jozef van Asten (projectleider) en Frits van der Wiel (wethouder) niet bang dat de provincie nu de beloofde subsidie intrekt, zo vertellen ze aan het Eindhovens Dagblad. “We hebben vaak overleg met de provincie. Daar ziet men ook dat we vorderingen maken, ze zien daar waar we mee bezig zijn en dat het tijd kost”, vertelt Van Asten. “De provincie heeft gezegd dat we maar aan de gang moeten gaan.”

Van Asten: “We hebben de eerste gesprekken gehad met betrokken grondeigenaren. Als we voor goede compensatie zorgen zien we geen onmogelijkheden om aan de benodigde grond te komen.” In het plan staat dat in november 2018 tot grondverwerving wordt overgegaan.