Nelly Duisters bedankt voor 18 jaar dienst bij Seniorenvereniging Budel

Foto: Publiek domein

Nelly Duisters is bedankt voor 18 jaar trouwe dienst bij de Seniorenvereniging Budel. Ze stopt nu met haar ziekenbezoek.

25 jaar geleden werd ze lid van de vereniging, dat toen nog KBO Budel heette. In HAC Weekblad vertelt ze: “Nellie Lammers en ik zijn 18 jaar geleden samen begonnen met het bezoeken van leden, van wie we hoorden dat ze ziek waren. Niet dat de mensen zichzelf aanmelden. We hoorden het meestal van anderen. We maakten een afspraak voor een bezoek bij de mensen thuis. Per jaar waren het ooit 23 of 25 bezoekjes. En als ik meer dan 1 bezoek op dezelfde dag had, moest ik thuis wel even bijkomen.  Maar ik heb het altijd gezellig gevonden. Je voelde dat de mensen het konden waarderen. Ze waren dankbaar dat je geweest bent. Vooral de alleenstaanden.”

Voorzitter van de Seniorenvereniging, Geert van Dommelen, vertelt wat Nelly betekent heeft voor de vereniging. “Nelly was elf jaar lang ook bestuurslid. Nelly was ook betrokken bij de organisatie van het Zitje en deed zelf actief mee aan activiteiten als lijndansen, fietsen en bridgen. “Het Zitje doe ik nog steeds,” gaat Nelly verder. “Ik heb dat vanaf het begin gedaan. En nu alleen nog af en toe op de zondag. Ja, ik heb negen kleinkinderen. Het is fijn om te horen waar ze mee bezig zijn en ik moet geregeld naar een verjaardag. Ik heb het kei druk.”