Een treinstation in Budel-Schoot, een goed idee?

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Publiek domein

Emile Bouwmeester en Toon Frenken dromen van een treinstation in Budel-Schoot, vertellen ze aan het Eindhovens Dagblad. “Budel-Schoot ligt nu midden in niemandsland. Als er hier een station komt met een treinverbinding naar België in het westen en Weert in het oosten, ligt de wereld voor ons open”, aldus Bouwmeester.

Frenken woont al 33 jaar in Budel-Schoot langs het spoor. In 2020 en 2021 gaan de eerste passagierstreinen over dat spoor rijden. Het vormt een weg tussen de stations in Hamont en Weert. Tot dusver rijdt er een paar keer per dag een goederentrein over het spoor naar de zinkfabriek, langs Frenken. “De autowegen raken voller en voller. Iedereen staat in de file. En de trein is een mooi alternatief.”

Het regeerakkoord van het nieuwe kabinet heeft geleid tot deze discussie. Daarin staat ‘in aansluiting op de Belgische investering op de lijn Antwerpen-Hamont, het aansluitende traject Hamont-Weert, met cofinanciering van regionale overheden, gereactiveerd wordt voor personentreinen‘. het spoor lijkt dus weer gebruikt te gaan worden voor passagierstreinen, maar over stationnetje in Schoot wordt alleen nog maar gespeculeerd.