Nieuwe bushalte Soerendonk komt aan de Molenheide, verder richting Maarheeze

Locatie van nieuwe bushalte
Locatie van nieuwe bushalte
Foto: Google Maps

Ter hoogte van Molenheide 33 komt de nieuwe bushalte in Soerendonk, heeft de gemeente besloten. Dat betekent dat busreizigers vanuit Soerendonk én Gastel een stukje verder moeten lopen of fietsen naar de halte.

Sinds het verdwijnen van de bushalte aan de Kerkstraat is de huidige bushalte, ook aan de Molenheide, een van de twee in Soerendonk. De halte wordt veel gebruikt door inwoners van Soerendonk en omliggende dorpen. Voor velen is het namelijk de enige bushalte in de omgeving. De huidige bushalte ligt verder Soerendonk in, bij de kruising met de Heuvel. De nieuwe halte komt bij de grens van het dorp te liggen, richting Maarheeze.

Tekst gaat verder onder de foto

Locatie van nieuwe bushalte

 

De fietsendrukte bij bushalte Strijperdijk/Molenheide, de huidige halte, is enorm. ‘s Ochtends staan alle stallingen in een mum van tijd vol. Bij de nieuwe bushalte gaat de gemeente vijftig plekken maken om fietsen te kunnen plaatsen. Het is nog onbekend hoe reizigers met een auto kunnen parkeren.

Het verwijderen en maken van de bushaltes kost de gemeente ongeveer 28.000 euro. Daarvan betalen ze de helft, de provincie de rest. Ook is nog niet bekend wanneer er met de verbouwingen begonnen wordt.