Weg tussen Maarheeze en Soerendonk op de schop; van 80 naar 60 km/u

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Publiek domein

De maximumsnelheid op de weg tussen Maarheeze en Soerendonk wordt verlaagd. Nu is die 80 kilometer per uur, maar het wordt binnenkort 60, meldt het Eindhovens Dagblad (ED).

Op de weg tussen de twee dorpen worden verhogingen aangebracht bij de Kerkstraat en de Van Schoonvorstlaan. Daarnaast komen er bloembakken te staan bij een nieuwe wegversmalling bij binnenkomst van Soerendonk. Ook verdwijnt de uitvoegstrook naar de Kerkstraat, schrijft het ED. De gehele weg wordt daarnaast smaller gemaakt, overal 6,20 meter. Een flink pakket aan veranderingen dus. In november krijgen de Molenheide en Kleine Bruggen ook nog een nieuwe asfaltlaag.

Volgens een woordvoerder van de gemeente is de verandering nodig omdat ‘de gewenste maximumsnelheid niet alleen met borden wordt bereikt’. Het doel is om de weg vooral optisch smaller te laten lijken. Door de belijning van een 60 kilometer per uurweg bijvoorbeeld en de bredere berm met haagjes. Daardoor lijkt de weg niet meer zo breed als ie nu is en ga je vanzelf langzamer rijden.

Het doel is om de weg veiliger te maken maar ook om minder verkeer door Soerendonk te laten rijden. ,,Vorig jaar hebben we de weg tussen Soerendonk en Budel al aangepakt en volgend jaar komt de kom van Soerendonk aan de beurt. We willen daar een 30-kilometerzone van maken, fietsers weer op de rijbaan laten rijden”, aldus de woordvoerder. ,Verkeer dat vanaf de A2 naar Budel moet, willen we via de Randweg-Oost laten rijden. Deze maatregelen moeten daartoe bijdragen.”

Vanaf 3 november is door het project de weg twee weken afgesloten. De kosten voor het herindelen van de weg: 650.000 euro.