Buulse Biercantus brengt studentenleven naar Cranendonck

Foto: Publiek domein

Hofkapel De Bloasbuk uit Budel gaat voor een fonkelnieuw evenement dat bij studenten alom bekend is; een biercantus. Dat is zingen onder het genot van een biertje.

Maar drinken tijdens het zingen is er niet bij. Bij een biercantus zijn de regels streng, maar de straffen om te lachen, zo verzekert Teun van Lierop, lid van De Bloasbuk, in de Grenskoerier. “De presentator oftewel cantusleider (in dit geval is dat Mark Bogers) geeft aan wanneer er gezongen gaat worden.” Wat de ludieke straf is die dan uitgedeeld wordt, wil Van Lierop niet zeggen.

Het concept van de biercantus was en is ontzettend populair bij studenten. Zo ook in de periode dat Van Lierop zelf student was, vertelt hij aan de Grenskoerier. Volgens hem daarom een goed idee om het ook in Budel te proberen. “Nadat we gestopt waren met het accordeontreffen wilden we iets anders organiseren.”

Benieuwd naar hoe zo’n biercantus eruitziet? Hieronder een video:

Tekst gaat verder onder de video.

De Buulse Biercantus is op 30 september in De Bellevue in Budel en begint om 8.30 uur. Om mee te doen moet je je van tevoren opgeven in teams van vijf tot vijftien personen. De kosten zijn 20 euro per team.