Vermue neemt afscheid: “Ik heb met plezier hier gewerkt en me thuis gevoeld in Cranendonck”

Marga Vermue verruilt Cranendonck voor Sluis
Marga Vermue verruilt Cranendonck voor Sluis
Foto: Cranendonck.nl

Marga Vermue vertrekt als burgemeester van Cranendonck en gaat een nieuwe uitdaging aan bij de gemeente Sluis. Op de site van de gemeente neemt ze afscheid.

“Ik heb altijd met veel plezier in gemeente Cranendonck gewerkt en ik heb me hier prima thuis gevoeld. Toch ben ik na vijf positieve en vruchtbare jaren in deze gemeente toe aan een nieuwe stap.”

Sluis

“De gemeente Sluis heeft vele gelijkenissen met gemeente Cranendonck: grenzend aan België, bourgondisch en een platteland met meerdere kernen. In die zin dus heel vertrouwd voor mij. Met ruim 23.000 inwoners, 17 kernen en een oppervlak van ongeveer 4 keer gemeente Cranendonck, is gemeente Sluis een maatje groter. En in de zomer verdubbelt het inwonersaantal zich vanwege de toeristen. Recreatie en toerisme is met de lange kustlijn, de zee en het strand een belangrijke economische factor. Juist ook deze grote toeristensector brengt voor mij nieuwe en interessante uitdagingen met zich mee.”

“Gemeente Sluis heeft behoefte aan een burgemeester als ‘actieve verbinder’: één van mijn persoonlijke eigenschappen die ik hier in gemeente Cranendonck ook altijd heb ingezet. Een belangrijke uitdaging in gemeente Sluis is om goede verbindingen te leggen met andere gemeenten, met België en tussen de bedrijven en inwoners van gemeente Sluis onderling.”

Thuis

“Ik heb mij vanaf de eerste dag welkom en thuis gevoeld in Cranendonck. Veel prettige en persoonlijke contacten, een rijk verenigingsleven en ik ben in goede samenwerking met de inwoners, het college en gemeenteraad vele uitdagingen aangegaan. De verbouwing van ons gemeentehuis, de plannen met betrekking tot de ver- en nieuwbouw van de gemeenschapshuizen in de dorpen, de samenwerking in de A2 gemeenten en over de grens met Limburg en België, de opvang van vluchtelingen, de voortgang van het Duurzaam Industrieterrein en Metalot, ik kijk er met genoegen op terug. Samen met vele inwoners zijn er mooie ontwikkelingen gerealiseerd waar u trots op mag zijn!.”

“De datum waarop ik gemeente Cranendonck ga verlaten moet nog worden afgesproken. De voordracht van de gemeenteraad van Sluis gaat nu eerst naar de minister van Binnenlandse Zaken. Als die akkoord gaat volgt de officiële benoeming door de Kroon.”

“Ik hoop mij in gemeente Sluis net zo snel welkom en thuis te kunnen voelen als in gemeente Cranendonck. En ik hoop de komende maanden velen van u nog te ontmoeten en te spreken.”