Maarheezenaar krijgt een jaar celstraf voor overvallen op cafetaria’s

Foto: Publiek domein

De rechtbank in Eindhoven heeft vandaag bepaald dat een 21-jarige man uit Maarheeze een celstraf van een jaar krijgt, waarvan elf maanden voorwaardelijk. Daar bovenop komt nog een taakstraf van 240 uur. Hij kreeg deze straf voor het overvallen van cafetaria’s in Eindhoven.

Samen met 19-jarige Eindhovenaar kregen de twee vandaag een straf opgelegd. De mede-overvaller van de man uit Maarheeze krijgt een gevangenisstraf voor dertig maanden, waarvan zes voorwaardelijk. De Maarheezenaar wordt niet even zwaar belast omdat hij een kleiner aandeel in de overval had. In totaal waren de overvallers met z’n drieën, maar de derde persoon wacht nog op een vonnis.

De 19-jarige man regelde een bivakmuts en een imitatiewapen en gaf instructies hoe de overval moest gebeuren. De 2 mannen brachten de minderjarige verdachte in oktober naar een cafetaria in Eindhoven en wachtten in een auto op hem. Uiteindelijk gingen de mannen er zonder buit vandoor.

Diezelfde dag probeerden de verdachten op soortgelijke wijze een ander cafetaria in Eindhoven te overvallen. De minderjarige maakte 120 euro buit uit de kassa en gaf dit bedrag na de overval af aan de 19-jarige man. Weer een paar dagen later zette de 19-jarige man de minderjarige aan om wederom een overval op een cafetaria te plegen. Hier kwam het uiteindelijk niet van, maar de verdachte is wel veroordeeld voor de voorbereiding.