Veiligheid Cranendonck door inwoners beoordeeld met een 7,3

Foto: Publiek domein

Onlangs is het onderzoek ‘Veilig & Leefbaar Cranendonck’ van de gemeente afgerond en beoordeeld met een 7,3. Doelstelling van het onderzoek was het in kaart brengen van de oorzaken van het gevoel van onveiligheid in de gemeente Cranendonck en het uitbrengen van een advies over wat de gemeente kan doen om dit gevoel te verbeteren.

De enquête wijst uit dat 70% van de respondenten zich veilig voelt. 26% van de respondenten voelt zich weleens onveilig in de eigen buurt. De veiligheid in de buurt wordt beoordeeld met een gemiddelde van 7,3. Het schaalcijfers van een 7,3 voor de veiligheid in de buurt is een vooruitgang op het onderzoek ‘Waar Staat Je Gemeente’. Hierin beoordeelden de Cranendonckers dit met een 6,8.

Verder valt op dat te hard rijden, hondenpoep en rommel op straat belangrijke veroorzakers zijn van het gevoel van onveiligheid. Dit zijn zaken die menigeen wellicht niet zou scharen onder de noemer onveilig. Voor de overige resultaten wordt verwezen naar het onderzoeksrapport op onze website.

Verbeteringen

In het onderzoek worden suggesties gedaan om bestaande maatregelen te verbeteren en aanbevelingen gedaan om nieuwe maatregelen te nemen ter verbetering van het gevoel van veiligheid. In het nog vast te stellen ‘Uitvoeringsprogramma Integrale veiligheid’ worden deze suggesties verwerkt.

In totaal hebben 433 inwoners meegedaan aan de enquête. De winnaar van de rookmelder is inmiddels persoonlijk op de hoogte gebracht.