FC Cranendonck pijnigt VV Maarheeze in historische zege

Ralph van Meijl scoort voor FC Cranendonck.
Ralph van Meijl scoort voor FC Cranendonck.
Foto: Facebook FC Cranendonck

FC Cranendonck heeft VV Maarheeze zondag over de knie gelegd (4-1). De grootste zege ooit op de concurrent, die daarmee de koppositie in de competitie kwijtraakt.

De derby’s tussen FC Cranendonck en VV Maarheeze zijn altijd spannend, maar monden vaak uit in minimale verschillen. Daarbij wist Cranendonck in de competitie pas tweemaal tegen de aartsrivaal te winnen. Des te mooier maakt het de 4-1 zege. Nog nooit was het verschil bij een zege van de Cranendonck op Maarheeze zo groot.

Op sportpark De Braken van FC Cranendonck duurde het lang voordat de wedstrijd echt loskwam. Totdat de 1-0 viel, gescoord door Ralph van Meijl. Daan Driessen zorgde vervolgens met een mooie lob voor de 2-0. Het gat tussen beide ploegen werd gemaakt door Guus Teunissen, 3-0. Maarheeze deed zo’n tien minuten voor het einde van de wedstrijd wat terug. Terri Boonen scoort de 3-1. Maar niet veel later kreeg de thuisploeg een penalty toegekend, die afgerond werd door Sil Driessen.

Door het pijnlijke verlies is Maarheeze de koppositie in de vierde klasse E kwijtgeraakt. Cranendonck weet door de winst voor de eerste keer op het eigen sportpark de drie punten te behouden. Al met al maakt dit een historische zege voor de blauw-zwarten.